ijsthee

Hieronder staan de ijstheeën!
Geen zin om de bereiding te lezen? Scrol dan naar beneden :-)

Zelf ijsthee maken is leuk en lekker en je weet zeker dat er geen suikers zijn toegevoegd. 
 
IJsthee kun je perfect maken met de Magische theemaker. Doe de hoeveelheid losse thee in de theemaker en schenk het water eroverheen. Sluit de deksel en laat de thee trekken. Wanneer de thee is getrokken plaats je de theemaker op een glas of theepot. De thee loopt nu automatisch uit de theemaker in je theeglas of theepot. De losse thee blijft achter.
 
In principe kun je van alle losse theesoorten wel ijsthee maken. Welke jij het lekkerst vindt. Zelf vind ik het erg lekker om ijsthee te maken van de vruchtenmelanges, witte en groene thee. Hieronder heb ik een heerlijke ijsthee selectie gemaakt.

Je kunt zelf ijsthee op verschillende manieren maken:
Bereiding voor direct gebruik:
De meest eenvoudige manier is door thee te koken zoals je gewend bent. Houd rekening met de bereidingswijze/temperatuur die past bij de soort thee. Gebruik je favoriete thee en je gewenste hoeveelheid. Hoe meer thee, hoe sterker. Giet vervolgens de warme gefilterde thee over in een kan met veel ijsblokjes, et voilà!

Bereiding voor later gebruik:
Deze bereidingswijze neemt ietwat meer tijd in beslag, maar het resultaat proef je! Vul een kan vol met water en schep je favoriete thee in een filter en zet deze in het kan met water. Zet daarna deze kan een nachtje in de koelkast. De ochtend daarna haal je de theefilter uit het water. Voeg enkele ijsblokjes toe voordat je de ijsthee serveert en het is genieten geblazen! Let wel op dat door heel veel ijsblokjes in de ijsthee de smaak minder sterk wordt.