Theekraampje Logo

Kruidenthee is een warme drank van enkel kruid of juist een melange van verschillende kruiden. Eigenlijk mag kruidenthee geen thee genoemd worden omdat de kruiden niet afkomstig zijn van de theeplant 'Camellia sinensis'.

 

In de prehistorische tijd aten rondtrekkende  mensen planten om hun honger te stillen. Gaandeweg ontdekten deze mensen dat bepaalde planten een heilzame werking hadden en kruiden een lekkere smaak gaven aan hun voeding.

Het waren de Egyptenaren die een hoogstaande kruidengeneeskunde ontwikkelden in de tijd van de farao's. Hun ervaringen werden opgeschreven op kleitafels en papyrusrollen. 

Als geneesmiddel werd kruidenthee vanaf de 19e eeuw steeds belangrijker voor een groot deel van de bevolking. Tegenwoordig worden kruidenthee melanges om twee redenen gedronken: vanwege de smaak en vanwege de werking van de kruiden in het lichaam. 

De inhoudsstoffen zijn verschillend van kruid tot kruid. Voor ieder kwaaltje bestaat er namelijk wel een kruid. Het innemen van verschillende kruiden zorgt voor een evenwichtige en stabiele gezondheid.

Wees lief voor jezelf en zorg goed voor je lichaam. Wat je jezelf voedt en hoe je je van binnen voelt straal je uit naar buiten!