Gratis verzending vanaf 40.-Hulp & contact

Hoe zelf gezonde ijsthee maken?

Deel dit blog

Met het zonnetje buiten is er niets verfrissender dan een glas ijskoude ijsthee. Zelfgemaakte ijsthee is een fantastisch alternatief voor frisdrank en ijsthee pakken uit de supermarkt! Want jammer genoeg bevatten deze pakken heel veel suiker, toevoegingen en bovendien nauwelijks thee….

Ga je dus voor een vitale leefstijl, dan kies je voor zelfgemaakte ijsthee!

Door gebruik te maken van je favoriete thee en een selectie van heerlijke kruiden, kun je jouw eigen unieke ijsthee creëren die perfect past bij jouw smaakpapillen en gezondheidsbehoeften

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte ijsthee?

  1. IJstheekan
  2. Kop of glas
  3. IJsblokjes
  4. Mineraalwater of bruisend water, als je geen kraanwater wilt gebruiken
  5. De lekkerste theeën die ook geschikt zijn voor een heerlijke ijsthee. Kijk hieronder voor mijn top 5 favoriete ijstheeën of klik hier om gelijk naar mijn ijsthee assortiment te gaan.

Stap 1: Kies je favoriete thee.

De basis van een goede ijsthee begint met het kiezen van de juiste thee. Hoewel zwarte thee traditioneel wordt gebruikt, kun je experimenteren met verschillende soorten thee, zoals groene thee, witte thee, een vruchtenmelange of kruidenthee. Elke theesoort heeft zijn eigen unieke smaakprofiel en voordelen voor de gezondheid, dus kies een thee waar je zin in hebt.

Stap 2: Bereid de thee.

Shock Brew – bereiding voor direct gebruik:

De meest eenvoudige manier is door thee te koken zoals je gewend bent. Houd rekening met de bereidingswijze en temperatuur die past bij de soort thee. Maar gebruik de helft van het water. Voor het water dat je tekort komt gebruik je ijsblokjes. Dus gebruik je 500ml heet water dan gebruik je ook 500 ml, of gram als je het even afweegt, ijsblokjes. Als de thee goed heeft getrokken schenk je het meteen over de ijsblokjes heen en et voilà! 

Cold Brew – bereiding voor later gebruik:

Deze bereidingswijze neemt ietwat meer tijd in beslag, maar het resultaat proef je! Vul een kan vol met water en schep je favoriete thee in een filter en zet deze in het kan met water. Bij een Cold Brew ga je uit van 10 gram thee op 1 liter water. Zet daarna deze kan een nachtje in de koelkast. De ochtend daarna haal je de theefilter uit het water. Voeg enkele ijsblokjes toe voordat je de ijsthee serveert en het is genieten geblazen! Let wel op dat door heel veel ijsblokjes in de ijsthee de smaak minder sterk wordt. 

Stap 3: Voeg eventueel fruit en kruiden toe.

Je maakt van je ijsthee een heerlijke fruity iced tea door vers fruit aan je ijsthee toe te voegen. Stukjes aardbei, schijfjes limoen of sinaasappel maken de thee fruitig en fris. Of voeg verse kruiden zoals munt, stukjes gember of rozenblaadjes toe aan je eigengemaakte ijsthee. Lekker én gezond!

Mijn top 7 favorieten ijstheeën

  1. Mango tango – De Mango Tango laat je dansen van genot. De thee smaakt heerlijk fris en tropisch.
  2. Zonnestraaltje – Dit is echt de lekkerste groene thee met citroen die je ooit hebt gedronken! Een heerlijke zachte groene theemelange met een verfrissende citroensmaak.
  3. Bloesem confetti – Een heerlijke groene thee met een fruitige frisse mango-cherimoya-bergamot-smaak. Echt een bloesem confetti!
  4. Geluksthee – Deze opbeurende melange van zachte kruiden bezorgt een lach op je gezicht. Alleen al de kleuren van deze mooie kruiden geven jou een ultiem geluksgevoel.
  5. Tea, myself and I – Een fijne, zachte kruidenthee die je de hele dag door kan drinken. Een heerlijk momentje voor jezelf!
  6. Tropical Mocktail – Een feestelijk drankje zonder alcohol. Schenk deze heerlijke mocktail in een wijnglas of een ander mooi glas. Wordt roze in je glas!
  7. Pluk de dag – De Pluk De Dag kruidenthee melange smaakt verfrissend. De kruidenthee is een goede start van de dag.

Klik hier om meer ijsthee theeën te bekijken en te shoppen!

Heeft deze blog je inspiratie gegeven om jouw koelkast te vullen met verrukkelijke zelfgemaakte ijsthee? Laat het me dan weten want ik ben benieuwd naar jouw creatie! Deel je de ijsthee op Instagram? Vergeet dan mij niet te taggen @theekraampje #theekraampje

Liefs, Ciska

De waardering van www.theekraampje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 80 reviews.