Gratis verzending vanaf 40.-Hulp & contact

Groene thee – een geweldig groen goedje

Deel dit blog

Groene thee, eigenlijk per ongeluk ontdekt zo’n 4000 jaar geleden door de Chinese keizer Shen Nung toen er een aantal blaadjes van de theeplant in zijn pan met kokend water viel, is nu niet meer weg te denken uit het leven van de Chinezen.

Alle theesoorten zijn gezond, maar groene thee is de meest pure theesoort. Het bevat veel antioxidanten en dit helpt je lichaam te beschermen. Daarnaast bevat de thee ook vitamines en mineralen.

Groene thee is niet alleen lekker, maar ook goed voor een stralende huid, een positieve gemoedstoestand en een hoog energielevel. 

Wist je dat groene thee helpt bij afvallen en stress?

Verschillende studies en ervaringen wijzen uit dat groene thee: – een positief effect op de bloedsuikerspiegel, het hart, de lever en de bloeddruk heeft – de spijsvertering positief stimuleert

– huidproblemen vermindert

– misselijkheid, pijn en stress vermindert – je weerstand versterkt

– helpt bij het afvallen

Groene thee kun je vergelijken met witte wijn

Elke thee heeft haar eigen karakter. Voor elke gelegenheid is er wel een passende thee. Thee doet wonderen met je smaakpapillen en gelukkig beginnen ook steeds meer restaurants in te zien dat je thee ook prima kan serveren tijdens een maaltijd. Of je nou thee koud, warm of lauw serveert is afhankelijk van het gerecht. Wist je dat je groene thee kunt vergelijken met witte wijn? Groene thee past dan ook uitstekend bij vis, zeevruchten, kip, rijst en andere zachte smaken zoals meloen met parmaham (yummie!). Ook kan je veel gerechten maken met groene thee. Denk hierbij aan groene thee cupcakes, groene thee schepijs, smoothies, ijslolly’s, groene thee pesto, groene thee dressing, etc. Kortom: Groene thee is goed voor alles en iedereen!

Hoe zet je groene thee? De smaak van groene thee komt het beste naar voren wanneer er water gebruikt wordt met een temperatuur tussen de 70 °C – 90 °C. Mocht je dit niet op je waterkoker kunnen instellen, laat dan het gekookte water minstens 4 minuten afkoelen. Laat vervolgens de thee 1-3 minuten trekken.

Klik hier voor de groene theeën!

De waardering van www.theekraampje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 80 reviews.